Are the clichés true?
We wanted to know: How does the food on offer differ between French and German research vessels? On board a German ship, are there the Königsberger Klopse (meatballs) and Rouladen (roulades), which are considered typically German? Or does the chef take into account the Germans’ love of Italian cuisine by regularly serving lasagne and spaghetti? Is the crew of a French ship spoiled with Mediterranean specialities, is there foie gras, stuffed snails and quiche? We compare the menu on RV Meteor with that on RV Thalassa from 2nd to 5th November.
Wir wollten wissen: Wie unterscheidet sich das Speisenangebot auf französischen und deutschen Forschungsschiffen? Gibt es an Bord eines deutschen Schiffs die als typisch deutsch verschrieenen Königsberger Klopse und Rouladen? Oder berücksichtigt der Koch die Liebe der Deutschen zur italienischen Küche, indem er regelmäßig Lasagne und Spaghetti auftischt? Wird die Besatzung eines französischen Schiffs mit mediterranen Spezialitäten verwöhnt, gibt es Gänseleberpastete, gefüllte Schnecken und Quiche? Wir vergleichen das Menü auf RV Meteor mit dem auf RV Thalassa vom 2. bis zum 5. November.